Download Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions and Answers

Download Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions and Answers

Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions: Past questions and answers is very necessary especially while preparing for an interview or preparing for any aptitude test exams. It will help you to score high and be the favorite among your competitors.

Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions

Nigeria Immigration Recruitment

Nigerian Immigration Past Questions | The Nigerian Immigration (NIS) past questions and answers is one tool compiled to aid the preparation for Nigerian Immigration Service aptitude test. This pastquestion gives you an overview on the nature of the NIS aptitude test.

The Nigeria Immigration Service aptitude test shall be computer based test for shortlisted candidates. Appropriate time and date shall be communicated to such persons in due time.

Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions

1: The NIS was brought out of the Nigerian Police Force (NPF) in
(a) 1946
(b) 1956
(c) 1958
(c) 1964
Answer: C.

2: How many comptrollers general has the NIS gotten since the inception till date?
(a) 10
(b) 12
(c) 8
(d) 16
Answer: D.

Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions

3: The present comptroller general of NIS is
(a) Muhammed Babandede
(b) Rose Chinyere Uzoma
(c) Martin Kure Abeshi
(d) David Parradang
Answer: A.

This is Just sample. Do you want Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions of numerous pages? Click Below to download

Download Nigerian Immigration Past Questions and Answers Here

4: Which of following is the core duty of the Nigeria Immigration?
(a) Persecuting offenders
(b) Enforcing of Laws
(c) Issuance of all Nigerian travel document
(d) Deporting of foreigners
Answer: C

 

5: The NIS was formally established by the act of parliament in
(a) 1963
(b) 1957
(c) 1964
(d) 1976
Answer: A.

This is Just sample. Do you want Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions of numerous pages? Click Below to download

Download Nigerian Immigration Past Questions and Answers Here

 

6: The first African country to introduce E-passport was
(a) South-Africa
(b) Ghana
(c) Liberia
(d) Nigeria
Answer: D.

7: The first Secretary General of Common wealth was
Options:
(a) George Washington
(b) Tulma Goldie
(c) Arnold Smith
(d) Joseph Garba
Answer: C.

READ  2018 Latest Recruitment in Nigeria | Find Latest Job Vacancies in Nigeria Here

8: Lagos became a crown colony in
(a) 1862
(b) 1861
(c) 1841
(d) 1886
Answer: A.

9: The first world war took place between
(a) 1911-1914
(b) 1914-1916
(c) 1916-1918
(d) 1914-1918
Answer: D.

10: The western and eastern Nigeria became self governed in
(a) 1959
(b) 1960
(c) 1957
(d) 1956
Answer: C.

11: The first head of government of Nigeria was
(a) Yakubu Gowon
(b) Aguiyi Ironsi
(c) Tafawa Balewa
(d) Nnamdi Azikiwe
Answer: C.

12: The first militant president of Nigeria was
(a) Sanni Abacha
(b) Ibrahim Babangida
(c) Aguiyi Ironsi
(d) Yakubu Gowon
Answer:  B.

13: Nigeria became a republic in
(a) 1963
(b) 1960
(c) 1976
(d) 1961
Answer: A.

14: The Northern and Southern protectorate was amalgamated in
(a) 1914
(b) 1919
(c) 1921
(d) 1900
Answer: A.

15: The first Executive president was
(a) Nnamdi Azikiwe
(b) Olusegun Obansanjo
(c) Sheu Shagari
(d) Goodluck Jonathan
Answer: C.

16: The first colonial governor general of Nigeria was
(a) Tulma Goldie
(b) James Robertson
(c) Huge Clifford
(d) Lord Lugard
Answer: D.

17: The highest court in Nigeria is
(a) Court of Appeal
(b) Supreme court
(c) Federal High Court
(d) Magistrate court
Answer: B.

18: The first general election in Nigeria was held in
(a) 1959
(b) 1960
(c) 1963
(d) 1999
Answer:  A.

19: Nigeria practice one of the following system of government
(a) Con-federalism
(b) Unitarism
(c) Paliamentaism
(d) Federalism
Answer: D.

20: The Secretary general of OPEC is
(a) Abdulsaleam Kanuri
(b) Abudullahhi El-badri
(c) Utuhu Kamirideen
(d) Philip Effiong
Answer: B

21: The current secretary general of United nation is
(a) Ban ki Moon
(b) Trugve Lie
(c) Koffi Anaan
(d) Boustro-Brouste Ghali
Answer: A.

22: Which of the followingpair of countries consist of the permanent security council of UN
(a) Brazil, Germany, France, USA, China
(b) France, China, USSR, USA, Britain
(c) France,Britain, Brazil, Newzealand
(d) France, Germany, Japan, China
Answer: B.

23: In order to qualify for the post of President in Nigeria the person must be _____ and above
(a) 35 years
(b) 20 years
(c) 40 years
(d) 55 years
Answer: A.

READ  Restaurant Manager Job at Calabar Kitchen

24: The name Nigeria coined out of _________
(a) Niger Forest
(b) Niger Area
(c) Niger River
(d) Niger Textures
Answer: B.

25: The first Inspector General of the Police Force was
(a) Teslim Balogun
(b) Louis Edet
(c) Ademola Adetokunbo
(d) Elias Balogon
Answer: B.

26: The current secretary general or commission chairman of Africa union is
(a) Dlamini Zuma
(b) Allasane Quattara
(c) Emeka Anaoku
(d) H. Desategn
Answer: A.

27: The current president of commission or secretary is of ECOWAS
(a) H.Desategn
(b) Kadre Desire Quedraogo
(c) Allasane Quattara
(d) Ike Ekweremalu
Answer: B.

28: The headquarter of UN is in
(a) New York
(b) Washington
(c) Geneva
(d) Vienna
Answer: A.

29: UNO was founded in San Francisco in
(a) 1939
(b) 1914
(c) 1945
(d) 1950
Answer: C.

30: The first military coup-de’tat in Africa was in
(a) Libya
(b) Liberia
(c) Egypt
(d) Nigeria
Answer: C.

31: Nigeria became 36 states under the regime of
(a) Olusegun Obasanjo
(b) Sanni Abacha
(c) Ibrahim Babagida
(d) Yakubu Gowon
Answer: B.

32: The first military head of state was
(a) Yakubu Gowon
(b) Aguiyi Ironsi
(c) Olusegun Obasanjo
(d) Ernest Shonekan
Answer: B.

This is Just sample. Do you want the Free Nigeria Immigration Recruitment Past Questions of numerous pages? Click Below to download

Download Nigerian Immigration Past Questions and Answers Here

33: Oil can be found in one of the following state in Nigeria
(a) Lagos
(b) Anambra
(c) Ondo
(d) Ekiti
Answer: C.

34: Tin is majorly found in
(a) Jos
(b) Enugu
(c) Kano
(d) Imo
Answer: A.

35: Oil was first discovered by Shell-BP in Nigeria ______
(a) Oloibiri
(b) Idanre
(c) Warri
(d) Kabba
Answer: A.

36: Which of the following may be regarded as a regional organization
(a) ECOWAS
(b) OAU
(c) UN
(d) OPEC
Answer: B.

37: The last military head state of Nigeria was
(a) Abdulsaleem Abubakar
(b) Sanni Abacha
(c) Olusegun Obasanjo
(d) Yakubu Gowon
Answer: A.

READ  Principal Needed at Danbo International Schools

38: The name Nigeria was coined by ______
(a) Flora Shaw
(b) Mary Slessor
(c) Lord Lugard
(d) Juman Goldie
Answer: A.

39: The legislature in Nigeria is called
(a) House of assembly
(b) House of lords
(c) National Assembly
(d) House of Representative
Answer: C.

40: Nigeria changed from pounds to Naira in ________
(a) 1960
(b) 1973
(c) 1959
(d) 1963
Answer: B.

Sample 20+ Questions on Mathematics for Nigeria Immigration Recruitment:

1: The probability that Kodjo and Adoga pass an examination are ¾ and 3/5 respectively. Find the probability of both boys failing the examination.
(a) 1/10
(b) 3/10
(c) ½
(d) 2/3
Answer: A.

2: The mean of 20 observations in an experiment is 4. If the observed largest value is 23, Find the mean of the remaining observations.
(a) 4
(b) 3
(c) 2.85
(d) 2.60
Answer: A.

3: A group of eleven people can speak either English or French or both. Seven can speak English and six can speak French. What is the probability that a person chosen at random can speak both English and French?
(a) 2/11
(b) 4/11
(c) 5/11
(d) 11/13
Answer: B.

4: P (X n Y) is
(a) 0
(b) 2/15
(c) 4/15
(d) 11/15
Answer: A

5: P (X u Y) is
(a) 0
(b) 2/15
(c) 4/15
(d) 11/15
Answer: A

This is Just sample. Do you want the Comprehensive Past questions and answers of numerous pages? Click Below to download

Download Nigerian Immigration Past Questions and Answers Here

Ads

My business is feeding a market that is desperate for the solutions that I create to solve their challenges. Here is a bit about me: Peters Edi is a prolific writer who writes awesome contents especially for the internet; he is a freelance writer, SEO expert, web designer, a Blogger, event host, and ICT/Social Media consultant......

2 Comments

  1. Pingback: Apply Now for Nigerian Army Recruitment 2017 - Infowaka

  2. Pingback: Nigerian Army Recruitment 2018 | How to Apply for Nigerian Army

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.