155 Jamb Sweet Sixteen Questions and Answers 2019

There are numerous ways to get inform about the Jamb Sweet Sixteen Questions and how you can get to know likely questions as well as their answers in the forth-coming Jamb Examination.

Jamb Sweet Sixteen Questions

Jamb Sweet Sixteen Questions

From this post, there is need to inform all our readers preparing for Jamb 2019 about the 155 questions from sweet sixteen and their possible answers. The questions and answers will give you a glimpse of the nature of Jamb sweet sixteen looks like.

We made a post on how our readers download sweet sixteen pdf easily and severally we have also made several attempts to analyze post on Jamb sweet sixteen as well as show you important steps to follow and the necessary steps which you should take while answering Jamb novel questions.

With this novel and understand the context of teenage sexual education, you will be able to appreciate the author of the book especially his stands towards female sexual education.

In our previous post, we were able to critically analyze and give a detailed description of the Jamb sweet sixteen summary stating and showing you how the download can be done easily and how to read the summary of the book and write the examination for an excellence result.

You will know and you will learn likely questions on sweet sixteen with the main and the focus point on the important Jamb Sweet Sixteen Questions for the Forth coming Jamb examination and which is obviously and certainly suspected to appear in the forth-coming examination.

This Novel Sweet sixteen is not meant for only literature students as many may feel. This novel is up for all students of the Unified tertiary Matriculation examination popularly called Jamb. This novel is not part of the Literature Syllabus 2019

155 Jamb Sweet Sixteen Questions 2019

Not only have we decide to let you know and inform you about the jamb sweet sixteen summary pdf, but we saw the need to have some intellectual scholars who have known Jamb examination to proposed possible Jamb Sweet Sixteen Questions and their answers.

Even the download summary of sweet sixteen of the book can as well give you the answers to the numerous questions asked.

In case you did not know and you have been searching for key words like the sweet sixteen full novel pdf, please note that the text is given free of charge by jamb at all its accredited registration centers Nationwide.

1.In the Novel, How old is Aliya

a. 16

b. 19

c. 20

d. 15

Answer: (a)16

  1. According to an expert; ________ education doesn’t encourage kids to have sex.
  2. Biology Education
  3. Civic Education
  4. Comprehensive Sex Education
  5. Comprehensive physical education

Answer: (c) Comprehensive sex Education

  1. In the book Aliya told the father that Kiss on-top the lips is abbreviated as ______

a.KOTL

b.KIOT

c.KOTLIP

d. KISSLIP

Answer: (a) KOTL

  1. Mr. Bello almost fainted when he heard that ________

a.That some students were caught on the school’s basketball court at night having ‘’S*X’

b.That some students were playing love

READ  GOMSU Post Utme Past Questions and Answers | Download GOMSU Aptitude Test Past Questions

c.That he was promoted as a journalist

d.That some student had failed exams

Answer:  (a)

  1. Mr. Bello was a _____
  2. Journalist
  3. Doctor
  4. Teacher
  5. Nurse

Answer: (a) Journalist

Jamb Sweet Sixteen Questions

  1. According a good programme what is the only sure fire to prevent pregnancy

a.S*x information

b.Drugs

c.Abstinence

d.Protection

Answer: (c)Abstinence

  1. In an Adoringly way, Aliya was often referred to as……….

a.Journalist

b.Sex Addict

c.Beautiful Lady

d.First Lady

Answer: (d) First Lady

  1. Where did Aliya learn HAK and KOTL from ?”

a.In church

b.From school

c.From his father

d. From his home

Answer: (b) in school

  1. Mr Bello is a father to —————

a.Bolaji

b.Ahmed

c.Sarah

d.Aliya

Answer:  (d) Aliya

  1. The students were caught having sex at the __________

a.The church

b.At the Lawn Tennis Court

c.At the football field

d.At the basketball court

Answer: (d) At the basketball Court

11 The major character in the Novel sweet sixteen is _________

a.Mr Bello

b.Aliya

C.Mrs Bello

d.Mr Fayose

Answer: (b) Aliya

  1. From the Jamb Novel, Most Teenagers does not know what Adults seems to be Hiding from them.

a.True

b.False

Answer: (b) false

  1. According to sweet sixteen, What is the meaning of HAK

a.Hugs and Kisses

b.Hugs and Kills

c.Hates and Kind

d.Heal and kisses

Answer: (a) Hugs and Kisses

Jamb Sweet Sixteen Questions and Likely Questions on Sweet Sixteen

One little secret which you should know is that the joint admission and matriculation board Jamb is very busy to set new and fresh questions for most students. Some go online and randomly pick some likely questions from site like this and set their questions.

155 Jamb Sweet Sixteen Questions

155 Jamb Sweet Sixteen Questions

Questions like why do you think the novel was entitled sweet sixteen should be one of the most important question for which readers should look out for in the Jamb Sweet Sixteen Questions.

For those that don’t really know about the book, there is still an opportunity to read about the summary of sweet sixteen pdf from our previous post.

We will outline and let you know possible and likely questions and answer for you to know and have knowledge of.

Reading the Sweet Sixteen Questions and answer and preparing effectively for the examination is one of the recommended ways and Tips to answer Jamb use of English Questions

Sweet Sixteen-Novel

It is not just about reading the full novel, it is also of essence that you should download jamb sweet sixteen questions and answers pdf and study effectively even for the questions ahead and some questions that is to come.

With this our post on 155 Jamb Sweet Sixteen Questions you will see and get to know jamb sweet sixteen questions and answers pdf and all possible questions and answers for which all Jamb students to prepare to.

We gave a summary of sweet sixteen chapter by chapter and just by following and vising the right page, you will be able to read the book.

Did you know?

That you can also have to download sweet sixteen summary pdf on your device and yu can study effectively with this post on it and the necessary download steps will show you on how the download is being done.

READ  Download Jamb Novel Sweet Sixteen | Summary of Sweet sixteen pdf

Sweet Sixteen pdf by Bolaji Abdullahi and the possible Jamb Sweet Sixteen Questions and answers is relevant for studying and the answers to the questions on this site are sourced by highly intelligent and intellectual scholars who understand the nitty gritty of Jamb.

Likely Jamb Sweet Sixteen Questions and Answers

  1. Who is the protagonist in the book sweet sixteen?
    Answer: Aliya

15 What was the introductory statement on Aliya’s 16th birthday letter?
Answer:  ”How time flies”

16.In the department of rascality and smartness who was the gold medalist?
Answer:   Akin.

  1. To Aliya what is the meaning of being dumb?
    Answer: Not being intelligent.
  2. What is the title of chapter one of sweet sixteen?
    Answer: The letter.
  3. What is Aliya’s mother profession?
    Answer: Nursing.
  4. What is the name of Aliya’s father?
    Answer: Mr. Bello
  5. To Aliya being called a child is the same thing as?
    Answer: Stupid.
  6. At the birth of Aliya what was he fathers profession?
    Answer: Journalism.
  7. The only thing Aliya’s father thought was worth celebrating was?
    Answer: Achievements not birthday.
  8. The name of the writer of sweet sixteen is ?
    Answer: Bolaji Abdullahi.
  9. What name disgusted Aliya most?
    Answer: You could call her chubby, plump but not fat.
  10. At What age did Aliya start wearing bra?
    Answer: At the age of ten.
  11. At what age did Aliya get into secondary school?
    Answer: 12
  12. What was Aliyas perception about her roommate Grace?
    ANS. She was a nice and generous person.
  13. What was the proof that Aliya was serious in her chemistry for the term?
    Answer: It reflected in her continuous Assessment and she made an A at the end of the term.
  14. What kind of girls did Mr. Bello say boys like?
    Answer: Dumb girls.
  15. According to sweet sixteen what is the main aim of chess game?
    Answer: To capture opponents king.
  16. Why did Aliya not return Tokunbos teddy bear which he gave her on Valentine’s day?
    Answer: She thought she won’t do that without hurting him.
  17. Aliya’s religion was?
    Answer: Islamic religion.
  18. What is the title of Aliyas 16th birthday letter?
    Answer: ”Letter to my daughter”

2019 Jamb Sweet Sixteen Questions and Answers

This book is one of the recommended text for Jamb 2019 for use of English

  1. What was Aliya’s sixteenth birthday present?
    Answer: A portable digital Camera.
  2. What was so special about Aliya’s 16th birthday letter?
    Answer: It had 16 pages and each page for each year of her life.
  3. What was Aliya doing when grace returned from the bathroom on Aliya 16th birthday?
    Answer: Dressing her bed.
  4. What are the definitions Mr. Bello give as the meaning of dumb girls?
    Answer: A girl who needs to live up to peoples’s expectation
  5. What statement does Aliya father make to end discussions during visiting days?
    Answer: ”By the way do you still have your inhalers”
  6. What sickness was Aliya suffering from?
    Answer: Asthma.
  7. What advice did Aliyas father give to her when she asked if she could return the teddy to bobo.
    Answer: “Well is a decision you have to make for yourself”.
  8. Mention two incidence that stopped Aliya from returning Bobo’s teddy to him?.
    ANS.The duty master approaching them in their mode of discussion and secondly tokunbo travelling to Ireland.
  9. What is Bobo’s real name ?
    Answer: Tokunbo.
  10. She felt she could be charged for the number of words she spoke who is this?
    Answer: Grace.
  11. What surprised Aliya about her 16th birthday letter?
    ANS. She thought her dad copied Maya Angelou work with the title “letter to my daughter”, but was surprised to see her dad copied only the title and wrote the letter in his words.
  12. Apart from Public relations job another occupation considered by Aliya’s mother for her father is?
    Answer: . Stand up Comedy.
  13. Who is the king of boys according to the novel?
    ANS. Akin.
READ  Jamb Sweet Sixteen Summary by Bolaji | Jamb Recommended Novel 2019, Download Jamb Sweet Sixteen

More Questions From Sweet Sixteen By Bolaji

  1. What did Aliya’s friends tell her about having male siblings?
    Answer: They are annoying.
  2. What was the name of Aliya’s mathematics teacher?
    Answer: Miss. Salako.
  3. “Must you always be a jerk, she asked menacingly” who was this statement referring to and why?
    Answer: To Akin because he pronounced mensuration as menstruation which made the whole class burst into laughter.
  4. What was people’s perception about Grace?
    Answer: People thought she was a snob because she did not like talking.
  5. Aliya’s birthday gift while in school was mostly given to her by?
    Answer: The principal.
  6. What was written on the teddy bears heart shaped embossment given to Aliya by Tokunbo?
    Answer: I love you.
  7. To perform well in the terminal examination what was Aliyas plan?
    Answer: To improve her question answering speed by taking off five minutes allowed to each question.
  8. What was the title of Aliya’s 12th birthday letter.
    Answer: Happy birthday my first lady, remember only God is greater than you.
  9. At primary school,Aliya’s father was working with a?
    Answer: Public Relations Agency.

You are reading this because you pick the Jamb Form 2019 and you want Jamb success tips . How do you see the above questions? Let’s know your opinion. Do you have any question or contribution please drop it at the comment box below.

Please share this post and help other Jamb students to know the Jamb Sweet Sixteen Questions.

Ads

DMCA

Content Now Protected with DMCA

My business is feeding a market that is desperate for the solutions that I create to solve their challenges. Here is a bit about me: Peters Edi is a prolific writer who writes awesome contents especially for the internet; he is a freelance writer, SEO expert, web designer, a Blogger, event host, and ICT/Social Media consultant......

4 Comments

  1. sylvester

    February 7, 2019 at 8:59 am

    I didn’t see download link on this website

    • Peters Edi

      February 13, 2019 at 7:12 am

      Check the questions very well

  2. VICTORIA NENE

    February 11, 2019 at 4:52 pm

    HOW QUESTION WE COME OUT FROM THE NOVEL

    • Peters Edi

      February 13, 2019 at 7:13 am

      The questions will come in the above format

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.